Koľko to trvá: Hodinu aj s odpočinutím
Čo potrebujeme
400 g mletého mäsa
1 strednú cibuľu
100 g fety
1 malú cuketu
4 krajce toastového chleba
Bylinky
Petržlenovú vňať
strúhanku na obalenie
soľ
korenie
olej na vysmážanie
Ako na to
Nastrúhamee cuketu, posolímee a nechámee odkvapkať.
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji, posypeme petržlenovou vňaťou a odstavíme – necháme vychladnúť.
Mäso zmiešame so soľou (malú lyžičku), korením, bylinkami, nadrobno rozmrvenou fetou, na malé kúsky nakrájaným toastovýcm chlebom, z ktorého sme odrezali okraje.
Dobre premiešame. Pridáme vykvapkanú s vytlačenú cuketu, premiešame a necháme 30 minút v chladničke.
Rozpálime na panvici olej. V rokách tvoríme malé fašírky, obalíme ich v strúhanke a vysmažíme. Podávame so zemiakovou kašou.