- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Hríbová poľovnícka omáčka na mäso a cestoviny | Zuzana Machová

Koľko to trvá
Cca 15 minút
Čo potrebujeme na cca 4 porcie
- veľkú lyžicu masla
- 1 cibuľu
- 250 g šampiónov
- lyžicu paradajkového pretlaku
- 150 – 200 ml vývaru
- trocha 8 hodinového vývaru (nemusí byť)
- 100 ml smotany
- soľ, korenie
- zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku
Ako na to
Na masle opražíme najprv na plátky nakrájané šampióny. Pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, opražíme. Ďalej paradajkový pretlak a po troche pridávame vývar a ak máme, aj trochu 8 hodinového vývaru. Stále miešame. Vývar dolievame dovtedy, kým nedosiahneme želanú hustotu. Vypneme, ochutíme soľou a korením a môžeme ešte zaliať trochou smotany. Posypeme zelenou vňaťou a podávame.