Koľko to trvá
Ca 2 hodiny
Čo potrebujeme
4 vajíčka
120 g cukru (ja dávam max 80 g)
150 g horkej čokolády
125 g masla
80 g hladkej múky
1 štipku soli
1 prášok do pečiva
1 lyžicu škrobu
Plnka
600 ml studenej šľahačky (najlepšie 40%)
Ak máme 33%, aj 2 stužovače šľahačky
1 lyžicu práškového cukru
pár kúskov nastrúhanej čokolády
500 g jahôd
Ako na to
Vajcia rozdelíme, sneh vyšľaháme s lyžicou cukru.
Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo s čokoládou
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, za stáleho miešania pridáme roztopenú čokoládu, prášok do pečiva, soľ, škrob, múku. Opatrne zapracujeme do bielkov.
Tortovú formu (len rám) obalíme zo spodku alobalom, dobre po obvode pritlačíme. Vlejeme cesto a pečieme na 160 stupňov cca 45-50 minút.
Vychladíme. Odstránime alobal a korpus položíme na misu, na ktorej budeme tortu podávať. Lyžicou opatrne vyberieme striedku, necháme len spodok a okraje cca 1 cm. Na spodok okladáme očistené, umyté a usušené jahody. Šľahačku vyšľaháme s lyžicou cukru, eventuálne primiešame stužovač, nastrúhanú čokoládu a navŕšime na jahody do tvaru pologule. Zasypeme mrvenicou, necháme vychladiť a podávame.