Senzačná a jednoduchá vec!
Koľko to trvá
niečo cez hodinu
Nákupný zoznam
Na cesto
500 g hladkej múky
lyžičku soli
1 vajce
200 ml teplej vody
polovicu kocky droždia
100 ml slnečnicového oleja.
Na plnku
1 veľkú kyslú smotanu
500 g slaniny
250 g bryndze
hrsť pažítky
1 malý pór (len bielu časť)
rukolu
Ako na to
Do misy dáme múku, soľ, do stredu do jamky vodu a droždie. Necháme 15 minút. Pridáme jedno vajce a zamiesime. Pridáme olej. Vymiesime hladké cesto. Necháme vykysnúť 45 minút.
Vyrobíme si bryndzovú plnku: 250 g bryndze zmiešame s 2 veľkými lyžicami kyslej smotany a pažítkou.
Slaninu nakrájame na malé kúsky a vyškvaríme.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenom plechu a vykrojíme kolieska. Dáme na plech, vystlaný papierom na pečenie.
Na každé koliesko dáme bryndzovú plnku a lyžicu slaninky.
Dáme do trúby na 180 stupňov na cca 20 minút.
Zo zvyšného cesta vyvaľkáme osúch. Dáme ho na plech, vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho kyslou smotanou, posypeme pórom, nakrájaným na jemné pásiky a slaninou.
Upečieme na 180 stupňov.
Pred podávaním posypeme rukolou.