Koľko to trvá
30 minút plus min 4 hodiny chladenie
Čo potrebujeme
Cca 14 piškót
500 g hladkého tvarohu
200 g bieleho jogurtu
1 šľahačku
4 nektarínky
2 lyžice želírovacieho cukru
100 g práškového cukru
6 plátkov želatíny
Ako na to
Nektarínky nakrájame na tenučké mesiačiky a cca 1 minútu povaríme v troche vody s 2 lyžicami želírovacieho cukru.
Odstavíme, necháme vychladiť.
Želatínu necháme napučať v troške studenej vody.
V mise zmiešame tvaroh, jogurt, cukor, vyšľahanú šľahačku a zohriatu rozpustenú želatínu.
Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinovou fóliou, na spodok dáme piškóty, pokvapkáme šťavou z nektaríniek, dáme polovicu tvarohovej masy, pokryjeme nektarínkovou zmesou (polovicou), ďalej dáme zvyšnú tvarohovú masu. Na vrch dáme piškóty, pokvapkáme ich nektarínkovou šťavou, zakryjeme fóliou a necháme najmenej 4 hodiny v chladničke. Vyklopíme a dozdobíme zvyšnými nekatínkami a mätovými lístkami.