- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Pečený bôčik – naozaj chrumkavý | Zuzana Machová

Koľko to trvá
5 hodín
Čo potrebujeme
1 bravčový bôčik s kožou, môže byť s kosťou
soľ, korenie na bravčové mäso
Cca 300-400 g hrubej soli – podľa veľkosti bôčika
Ako na to
Bôčik umyjeme, osušíme
Kožu poriadne poprepichujeme
Zospodu a z bokov posolíme, okoreníme.
Položíme na plech, okolo bôčika spravíme z alobalu ohrádku. Vrch bôčika posypeme hrubou soľou – cca 1-2 cm do výšky.
Pečieme na 145 stupňov 4 hodiny, ak je bok veľký, aj 5.
Vyberieme, alobal a soľ odstránime, dáme do pekáča a pečieme na najvyšší stupeň (okolo 250-275 stupňov cca 10-15 minút, kým nebude povrch bublinkový, napučaný a teda chrumkavý.