- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Pesto z tekvice Hokkaido so sušenými paradajkami a šalviou

Koľko to trvá
30 minút, ak sterilizujeme, tak viac ako hodinu
Čo potrebujeme
1 strednú Hokkaido tekvicu
5-6 lístkov šalvie
2 stredné cibule
cca 200 ml vývaru
100 g sušených paradajok v oleji
soľ, korenie, olej, muškátový orech
Ako na to
Cibule nakrájame, osmažíme. Hokkaido umyjeme, vydlabeme zrniečka, nakrájame na kúsky, opražíme s cibuľou. Pridáme na kúsky nakrájanú šalviu a sušené paradajky. Posolíme, pokoreníme, nastrúhame trochu muškátového orecha.
Zalejeme vývarom, dusíme cca 20 minút. Zmixujeme na jemnosť, ako chcete a podávame so špagetami, alebo vysterilizujeme na 70 stupňov 30 minút.