You are currently viewing Fondue v tekvici Hokkaido

Fondue v tekvici Hokkaido

Koľko to trvá

S pečením hodinu

Čo potrebujeme

  • Jednu strednú tekvicu Hokkaido
  • 200 g syra, napríklad Gruyére
  • 150 g kyslej smotany
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • Citrónovú šťavu z polovice citróna plus nastrúhanú kôru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice škrobu (maizena, Zlatý klas)
  • 1 feferónku
  • 1 pór – bielu časť
  • Petržlenovú vňať
  • soľ, korenie, olej na pokvapkanie tekvice

Ako na to

Tekvicu umyjeme, rozpolíme, vydlabeme, trochu na spodku skrojíme, aby stála. Posolíme, pokoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme na 200 stupňov cca 15 minút.

V mse zamiešame nastrúhaný syr, na jemnúčko nakrájaný pór, rozdrvený cesnak, nadrobno nakrájanú feferónku a ostatné prísady.

Plníme do upečenej tekvice a zapečieme na 180 stupňov asi 20 minút. NA konci môžeme dať na 5 minút pod gril.

Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s bagetou.