You are currently viewing Pesto z tekvice Hokkaido so sušenými paradajkami a šalviou

Pesto z tekvice Hokkaido so sušenými paradajkami a šalviou

Koľko to trvá

30 minút, ak sterilizujeme, tak viac ako hodinu

Čo potrebujeme

1 strednú Hokkaido tekvicu

5-6 lístkov šalvie

2 stredné cibule

cca 200 ml vývaru

100 g sušených paradajok v oleji

soľ, korenie, olej, muškátový orech

Ako na to

Cibule nakrájame, osmažíme. Hokkaido umyjeme, vydlabeme zrniečka, nakrájame na kúsky, opražíme s cibuľou. Pridáme na kúsky nakrájanú šalviu a sušené paradajky. Posolíme, pokoreníme, nastrúhame trochu muškátového orecha.

Zalejeme vývarom, dusíme cca 20 minút. Zmixujeme na jemnosť, ako chcete a podávame so špagetami, alebo vysterilizujeme na 70 stupňov 30 minút.