You are currently viewing Plnené tekvičky Hokkaido

Plnené tekvičky Hokkaido

Roztomilé pečené plnené tekvičky budú papať aj chronickí malí nepapáči! Uvidíte!

Koľko to trvá

S pečením hodinu a pol

Ako sa to robí

Uvaríme ryžu do polomäkka, asi na 10 minút. Vhodné je zaliať ju vývarom.

Tekvice umyjeme, odrežeme asi pol centimetra zo spodku, aby stáli. Odrežeme vrch. Vyberieme vnútro. Z každej vyrežeme trochu dužiny a tú nakrájame na malé kúsky.

Na oleji opražíme cibuľku, cesnak, na malé kúsky nakrájané kuracie, alebo morčacie mäso. Keď je mäso opražené, pridáme na tenké pásiky nakrájanú šunku a dužinu tekvice. Opražíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom, pridáme ryžu, nastrúhaný rokfort a pažítku, alebo petržlenovú vňať. Necháme trochu spojiť.

Zmesou plníme tekvice, prikryjeme odrezanou čiapočkou, dáme do zapekacej misy, alebo na plech a pečieme na 200 stupňov asi hodinu. Na posledných 10 minút odstránime vrchnáky a zapečieme odokryté.

Nákupný zoznam

4 malé tekvice Hokkaido, hrnček ryže, asi 250 g kuracieho, alebo morčacieho mäsa, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, hrnček ryže, vývar, 100 g šunky, 100 g rokfortu, petržlenová vňať, alebo pažítka, soľ, korenie.