Koľko to trvá
40 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
4 kuracie stehná s kožou
6 mrkiev, najlepšie mladých
1 citrón
tymián
3 lyžice medu 1-2 lyžice sójovej omáčky
olivový olej
soľ
korenie
Ako na to
V mise zamiešame 2 lyžice medu, lyžicu sójovej omáčky, tymián, trochu soli. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a naložíme o marinády.
Mrkvy očistíme a prekrojíme pozdĺžne napoly. Na ozdobu necháme kúsok vňate na mrkvách. Dáme do misy, pridáme na kolieska nakrájaný citrón, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom, sójovou omáčkou a olejom a premiešame. Na vrch naukladáme stehná a pokvapkáme zvyškom marináy. Pečieme pri 200 stupňoch cca 25 – 30 minút.