You are currently viewing Hríbové canelloni

Hríbové canelloni

Výborné smotanové cestoviny s hríbikmi.

Koľko to trvá

Necelú hodinu

Čo potrebujeme

10-12 canelloni

350 g čerstvých hríbov (šampiňóny)

250 ml smotany

100 g parmezánu

1 cibuľu

1 pór (bielu časť)

čerstvú petržlenovú vňať

soľ, korenie, olej

Ako na to

Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji. Pór nakrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli. Opražíme, aby sa objem zmenšil o polovicu. Hríby očistíme, nakrájame na malé kúsky, pridáme k cibuli a póru. Posolíme, okoreníme, osmažíme asi 3-4 minúty. Zalejeme cca 100 ml smotany, necháme vydusiť skoro dosucha. Miešame. Necháme trochu vychladiť na tanieri. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Zapekaciu misu vymaslujeme. Canelloni plníme hríbovou zmesou a ukladáme vedľa seba. Zalejeme smotanou, do ktorej sme zamiešali nastrúhaný parmezán. Canelloni musia byť úplne zakryté tekutinou. Nakoniec posypeme parmezánom a pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.