- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Rímske kuracie prsia | Zuzana Machová

Koľko to trvá cca 30 minút
Čo potrebujeme
2 kuracie prsia
1 červenú a jednu žltú papriku
Hrsť cherry paradajok
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 lyžice masla (najlepšie prepusteného)
100-150 ml vývaru
lyžičku chilli papričiek (nemusí byť)
1 lyžičku byliniek
čierne korenie
2 lyžičky červenej papriky
Olej na panvicu
Ako na to
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, ak sú hrubé, prekrojíme. Osolíme, opaprikujeme, okoreníme.
Papriky a cibuľu nakrájame na pásiky, cesnak na plátky. Cibuľu s cesnakom opražíme na masle, pridáme väčšinu papriky (cca jednu hrsť odložíme), opražíme, pridáme rozkrojené paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, zalejeme vývarom a zakryté dusíme cca 20 minút.
Kuracie prsia opražíme z oboch strán na oleji na inej panvici.
Udusenú papriku zmixujeme. Pridáme zvyšné pásiky papriky a opražené prsia a ešte cca 10-15 minút zakryté dodusíme na miernom plameni.
Podávame s ryžou, polentou alebo rímskymi ňokmi.