Koľko to trvá: cca 40 minút
Čo potrebujeme
1 viazaničku bielej a jednu viazaničku zelenej špargle
cca 600 g zemiakov uvarených v šupke
100 g šunky alebo údeného mäsa
1 lyžicu masla
150 ml mlieka
cca 100 ml vývaru (nemusí byť)
1 lyžicu hladkej múky
soľ
muškátový orech
strúhaný syr
lyžicu horčice
Ako na to
Špargľu ošúpeme, konce odrežeme, nakrájame na cca 2 cm kúsky a uvaríme ‘v slanej vode. Možeme pridať citrónovú šťavu aôebo biele víno.
Maslo rozpustíme v kastróliku, zasypeme múkou, miešame do hladka. Zalejeme mliekom, môžeme aj troškou vývaru. Povaríme, miešame, aby sa netvorili hrudky. Posolíme, okoreníme muškátovým orechom, premiešame s horčicou.
Do vymastenej zapekacej misy dáme na kocky nakrájané zemiaky, šunku a špargľu. Premiešame, zalejeme bešamelom a posypeme nastrúhaným syrom.
Pečieme pri 200 stupňoch 20-30 minút.