Čerstvý tvaroh je zázrak a zaslúži si oveľa viac pozornosti, ako mu dávame.
Tvaroh zmiešame so soľou, sladkou červenou paprikou, pomazánkovým maslom, alebo Lučinou a nadrobno nakrájanou cibuľkou, alebo pažítkou.
Výborne chutí s čerstvou bagetou, alebo suchou topinkou.
Finta
Kúpiť tvaroh je umenie. Keď kupujete z farmy, musí byť čerstvý a mäkký. Žiadne tvrdé hrudky. Skúste vždy stlačiť medzi prstami.
Nákupný zoznam
250 g tvarohu, pomazánkové maslo, alebo Lučina, soľ, sladká mletá paprika, cibuľka, alebo pažítka.
Čerstvé škvarky zjedzte teplé a čo ostane, použite na pomazánku.
Škvarky pomelieme, pridáme 2 vajcia uvarené na tvrdo a postrúhané, postrúhané kyslé uhorky, soľ, korenie, horčicu, pomazánkové maslo.
Finta
Škvarky môžete aj nadrobno pokrájať.
Nákupný zoznam
250 g škvarkov, 2 vajcia, kyslé uhorky, horčica, soľ, korenie, pomazánkové maslo.