Ryba s fantastickou čapicou zachutí aj tým, čo ryby nemusia.
Koľko to trvá
Hodinu
Čo potrebujeme na 4 porcie
600 g zemiakov
600 g tresky
100 g parmezánu nastrúhaného
4 hrste strúhanky
Veľkú hrsť byliniek (bazalka, pažítka, petržlenová vňať), nasekaných na veľmi jemno
olivový olej, cca 5 lyžíc
soľ, korenie
125 ml smotany
maslo na vymazanie pekáča
Ako na to
Zemiaky uvaríme v šupe, necháme trochu vychladiť, ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Zapekaciu formu potrieme maslom a na dno naukladáme zemiaky. Posolíme, pokoreníme, polejeme smotanou. Rybu osolíme, jemne okoreníme. Položíme na zemiaky tak, aby boli celé zakryté rybou. Môžeme ju nakrájať na porcie. V mise zamiešame parmezán, soľ, korenie, strúhanku a bylinky. Nalejeme olivový olej a zamiešame na sypkú masu. Musí sa ešte sypať, nech nie je príliš olejová. Masou prikryjeme rybu. Hrúbka by mala byť aspoň jeden centimeter.
Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Pozor, aby sa vám krusta nespálila.
Podávame so zeleninou.
Tip
Použite radšej menšiu zapekaciu misu tak, aby ju ryba úplne zaplnila.