Rýchla a lahodná večera.
Čo potrebujeme
1 veľkú hlavu cesnaku
1 kurča, alebo časti kurata (prsia, stehná), s kožou
Soľ
100 g masla
AKo na to
Z hlavy cesnaku odrežeme koreň a zabalíme do alobalu. Upečieme v trúbe na 180 stupňov. Trvá to asi pol hodinu.
Necháme vychladiť, cesnak vytlačíme do misky a priáme zmäknuté maslo. Zmiešame na pastui. Môžeme mierne posoliť.
Kurča rozporcujeme. Ak máme celé.
Posolíme zo všetkých strán. Pod kožu dávame cesnakové maslo, poriadne popotláčame, aby sa maslo rozložilo na celé mäso. Potrieme aj zvonka.
Na panvici rozpálime trochu oleja a rozpálime. Opražíme kurča z oboch strán asi po 2 minúty a dáme do trúby na 200 stupňov asi na 20 minút.