Koľko to trvá Aj s pečením najviac hodinu a pol.
Čo potrebujeme
1 kg jabĺk
1 citrón
500 g hrudkovitého tvarohu
125 g mäkkého masla
5 vajec
225 g práškového cukru (ja dávam 100 g)
100 g detskej krupice
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
štipku soli
Ako na to
Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bilekov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh.
Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
Po jednom pridáme žĺtky. Postupne zašľaháme prášok do pečiva, krupicu, tvaroh, jablká a jemne primiešame sneh z bielkov.
Masu vylejeme na vymúčený a vymastený plech (30×20 cm), alebo do tortovej formy (priemer 28 cm) a upečieme na 170 – 180 stupňov do pomerne hneda. Cca 45-50 minút.