You are currently viewing Nezvyčajná zelenina na masle | Zuzana Machová

Nezvyčajná zelenina na masle | Zuzana Machová

koľko to trvá

20 – 30 minút

Čo potrebujeme na 4 – 6 porcií

500 g ružičkového kelu

2 menšie kaleráby

1 viazaničku reďkovky

1 veľkú cibuľu alebo šalotku

maslo

soľ

lyžicu cukru

jablčný ocot

Ako na to

Ružičkový kel očistíme, rozkrojíme na polovice

Vložíme do vriacej osolenej vody a blanšírzujeme 4 minúty.

Vyberieme, vložíme do studenej vody s ľadom. Vyberieme.

V tej istej vode uvaríme nakrájaný kaleráb na skus. Asi 5-6 minút.

Na panvicu roztopíme maslo – asi jednu – dne lyžice, vložíme nakrájanú cibuľu, či šalotku, nakrájané reďkovky, pridáme lyžicu cukru, necháme skaramelizovať, osolíme, polejeme asi jedným decilitrom jablčného octa. Popražíme, pridáme kaleráb, ružičkový kel, trochu vývaru so zeleniny a pod pokrievkou dusíme asi 5-10 minút.