You are currently viewing Chrumkavý vyprážaný karfiol v smotanovom cestíčku | Zuzana Machová

Chrumkavý vyprážaný karfiol v smotanovom cestíčku | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Cca 40 minút aj s varením karfiolu

Čo potrebujeme na 4 porcie

1 pekný karfiol

soľ

Cestíčko

100 g hladkej múky

cca 150 ml smotany

2 vajcia

soľ, korenie

Olej na vyprážanie

strúhanku

Ako na to

Karfiol rozoberieme na ružičky, opláchneme, uvaríme v slanej vode do polomäkka. Odporúčam radšej uvariť na pare.

Zlejeme, necháme trochu vychladnúť.

Z múky, smotany vajec, cca 2 lyžičiek soli a korenia urobíme cestíčko. Malo by byť polotekuté. Ružičky obaľujeme v cestíčku, každú necháme trochu odtiecť a obalíme v strúhanke.

Hneď vkladáme do horúceho oleja.

Oleja musí byť v panvici aspoň do polovice ružičiek.

Vypražíme zo všetkých strán doružova.

Karfiol je výborný so smotanovými dipmi.