- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Chrumkavý vyprážaný karfiol v smotanovom cestíčku | Zuzana Machová

Koľko to trvá
Cca 40 minút aj s varením karfiolu
Čo potrebujeme na 4 porcie
1 pekný karfiol
soľ
Cestíčko
100 g hladkej múky
cca 150 ml smotany
2 vajcia
soľ, korenie
Olej na vyprážanie
strúhanku
Ako na to
Karfiol rozoberieme na ružičky, opláchneme, uvaríme v slanej vode do polomäkka. Odporúčam radšej uvariť na pare.
Zlejeme, necháme trochu vychladnúť.
Z múky, smotany vajec, cca 2 lyžičiek soli a korenia urobíme cestíčko. Malo by byť polotekuté. Ružičky obaľujeme v cestíčku, každú necháme trochu odtiecť a obalíme v strúhanke.
Hneď vkladáme do horúceho oleja.
Oleja musí byť v panvici aspoň do polovice ružičiek.
Vypražíme zo všetkých strán doružova.
Karfiol je výborný so smotanovými dipmi.