Koľko to trvá
CCa 20 minút príprava, cca 60 minút pečenie
Čo potrebujeme na koláč
4 vajcia
100 g práškového cukru (pôvodný recept udáva 170 g)
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
120 g roztopeného vychladeného masla
150 g smotanového bieleho jogurtu
1 veľký alebo dva malé citróny
300 g hladkej múky
Na polevu
100 – 150 g práškového cukru
1 bielok
šťavu z jedného citróna
Ako na to
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme maslo, nastrúhanú kôru z citróna, šťavu, jogurt a zamiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne vymiešame dohladka. Vlejeme do formy na biskupský chlebík a upečieme.
Pečieme na 160 stupňov. Po 15 minútach urobíme do stredu koláča pozdĺžnu ryhu. Dopečieme ďalších cca 45 minút.
Necháme vychladiť a polejeme polevou, ktorú spravíme vymiešaním bielka, cukru a citrónovej šťavy.
Ozdobíme citrónovou kôrou, kúskami citróna alebo posekanými pistáciami.