You are currently viewing Morčacie stehno na šalotke| Zuzana Machová

Morčacie stehno na šalotke| Zuzana Machová

Koľko to trvá

Asi 3 a pol hodiny aj s pečením

Čo potrebujeme na 4-6 porcií

1-2 horné morčacie stehná s kosťou – podľa veľkosti.

500 g šalotky

Veľkú hrsť malých paradajok (3-4 veľké)

Soľ, korenie, bobkový list, olej na opečenie

Smotanu

Ako na to

Trúbu zapneme na najvyšší stupeň.
Mäso umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme

Z oboch strán opražíme na oleji. Vyberieme na tanier.

Šalotku a paradajky nakrájame na väčšie kúsky. Šakotku opečieme vo výpeku, pridáme paradajky, posolíme, pokoreníme, popražíme.

Dáme do pekáča, navrch položíme mäso, bobkový list, polejeme šťavou, čo vytiekla z mäsa.

Pekáč zakryjeme, dáme do vyhriatej trúby, teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme 3 hodiny.

Poslednú polhodinu môžeme vrchnák odokryť.

Mäso vyberieme, šalotku a paradajkami prepasírujeme cez sito na panvicu, trochu do želanej hustoty. Vypneme horák. Prilejeme cca 100 ml smotany, premiešame. Touto omáčkou polievame mäso na tanieri.

Podávame s bagetou, zemiakmi alebo ryžou.