- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Školské pečenie
- Výhodné sety
- Grilovanie
- Zmesi na pečenie bábovky
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie koláčov a sušienok
- Posypy, košíčky, karamel
- Veľká noc
- Darčekové balenia
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
Gnocchi (ňoki) s tekvicou Hokkaido | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca hodinu, z toho 20 minút pečenie tekvice
Č potrebujeme
1 strednú tekvicu Hokkaido
3 zemiaky uvarené v šupke
1 vajce
cca 200 g hladkej múky
soľ
lyžicu masla
lístky čerstvej šalvie (8-10)
parmezán
Ako na to
Tekvicu prerežeme, vydlabeme, môžeme ošúpať a nakrájame na mesiačiky. Upečieme v rúre na 200 stupňov do mäkka.
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme trochu vychladiť.
Dáme variť vodu vo veľkom hrnci.
Na dosku pretlačíme tekvicu a zemiaky (ošúpané), pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a spracujeme hladké pevné cesto.
Vyšúľame šúľky, nakrájame nočky.
Vhodíme ich do vriacej osolenej vody.
Kým sa uvaria (vyplávajú na povrch), roztopíme maslo a opražíme v ňom lístky šalvie. Maslo nesmie zhnednúť.
Vyberieme noky do misy, polejeme maslom so šalviou, posypeme strúhaným parmezánom a podávame.