Je to isté ratatouille, ale inak upravené. Chutí a vyzerá naozaj luxusne. A vyžaduje trošku viac práce. To nám, pravda, nevadí.
Šalotku, cesnak, papriku, paradajky, soľ, korenie podusíme na olivovom oleji, zmixujeme, vylejeme do pekáča.
Paradajky, baklažán, cuketu nakrájame na veľmi tenké kolieska a poukladáme striedavo na omáčku na pekáči. Navrch položíme dve vetvičky rozmarínu, ktoré po upečení vyhodíme.
Pečieme na 200 stupňov asi pol hodiny, polejeme omáčkou, v ktorej sa piekli a podávame.
Je to pastva pre oči aj jazyk. Keď budete túto parádu servírovať s rybou, kuracím, alebo morčacím masom, máte ideálne diétne a super zdravé jedlo.
Finta
Ak ste veľkí gurmáni, zeleninu strúhajte na uhorkovom strúhadle. Bude ešte tenšia a delikátnejšia.
Nákupný zoznam
2 šalotky, cesnak, 3 papriky, 1 kilo paradajok, 2 menšie baklažány, 2 cukety, rozmarín soľ, korenie