You are currently viewing Créme Brulee

Créme Brulee

Koľko to trvá

20 minút varenie, cca 50 minút pečenie

Čo potrebujeme na 4 malé porcie

250 ml čerstvej šľahačky

100 g kryštálového cukru + 4 lyžičky na posypanie

4 vajcia (3 žĺtka + jedno celé)

1 vanilkový lusk alebo vanilkový cukor

Ako na to

V kastróliku uvaríme šľahačku, cukor a vyškriabané vnútro vanilkového lusku

Vajce + 3 žĺtka prešľaháme.

Keď začne šľahačka kypieť, lejeme ju tenkým prúdom do vajec za neustáleho šľahania.

Masu precedíme cez husté sitko.

Nalejeme do zapekacích misiek. Dáme na plech, do ktorého sme naliali cca 2 litre horúcej vody.

Pečieme na 160 stupňov cca 45-50 minút.

Po vychladení posypeme tenkou vrstvou cukru a opálime plameňom, alebo dáme nakrátko pod gril.