Rýchla a zdravá, diétna ba až ketózna príloha, alebo samostatné jedlo. Budete prekvapení, aké je to dobré!
Na oleji speňte cibuľu, alebo šalotku. Pridajte na malé kocky nakrájané: mrkvu, petržlen a plátok celeru. Osmahnite, zalejte troškou vývaru, alebo vody a poduste 5 minút.
Pridajte prepláchnutú ružovú šošovicu, postupne prilievajte vývar a stále miešajte. Vývarom nešetrite, šošovica ju priam hltá.
Šošovica bude o pár minút hotová. Pridajte jednu – dve konzervy nakrájaných paradajok, soľ, korenie, dobrý je aj tymián, alebo oregano. Na zjemnenie pridajte trochu kečupu, alebo cukru. Ale nemusíte. Krátko prevarte a odstavte.
Finta
Táto šošovica je lúpaná a veľmi ľahko sa rozvarí. Dávajte si pozor, aby ste nemali šošovicovú kašu.
Nákupný zoznam
Štvrť kila lúpanej ružovej šošovice, cibuľu, alebo šalotku, mrkvu, petržlen, celer, vývar, soľ, korenie, tymián, 2 konzervy krájaných paradajok, trochu kečupu.