You are currently viewing Rybacia polievka z kaprích vnútorností

Rybacia polievka z kaprích vnútorností

Vianoce si zaslúžia tú najlepšiu polievku z kapra.

Vypitváme kapra, alebo si ho dáme vypitvať. Vnútornosti a hlavu dáme do hrnca. Ikry odložíme na neskôr, oči a žiabre idú preč. Uvaríme vo vode so soľou, 2-3 mrkvami, celerom, petržlenom.

Po uvarení vychladíme a dôkladne oberieme všetko mäso.

Polievku precedíme, vložíme do nej  uvarené mäso a zeleninu a zmixujeme dohladka.

Pripravíme zásmažku z masla a hladkej múky, pridáme k precedenej polievke, vložíme ikry, krátko povaríme, dochutíme soľou a bielym korením.

Podávame s maslovými krutónmi, čo sú kocky z rohlíka, opražené na panvici na masle.

Finta

Nie je, je to perfektné.

Nákupný zoznam

1 čerstvý, práve zabitý kapor, mrkva, celer, petržlen, soľ, biele korenie, rohlíky, maslo, hladká múka