Vianoce si zaslúžia tú najlepšiu polievku z kapra.
Vypitváme kapra, alebo si ho dáme vypitvať. Vnútornosti a hlavu dáme do hrnca. Ikry odložíme na neskôr, oči a žiabre idú preč. Uvaríme vo vode so soľou, 2-3 mrkvami, celerom, petržlenom.
Po uvarení vychladíme a dôkladne oberieme všetko mäso.
Polievku precedíme, vložíme do nej uvarené mäso a zeleninu a zmixujeme dohladka.
Pripravíme zásmažku z masla a hladkej múky, pridáme k precedenej polievke, vložíme ikry, krátko povaríme, dochutíme soľou a bielym korením.
Podávame s maslovými krutónmi, čo sú kocky z rohlíka, opražené na panvici na masle.
Finta
Nie je, je to perfektné.
Nákupný zoznam
1 čerstvý, práve zabitý kapor, mrkva, celer, petržlen, soľ, biele korenie, rohlíky, maslo, hladká múka