Bábovka – záchranka “Dobre nám je žiť” s tvarohom a ovocím -lepšie nie je nič!
Koľko to trvá
Max 1,5 hodiny aj s pečením
Ako sa to robí
4 vajcia rozdelíme na žľtka a bielka. Bielka vyšľaháma s vanilkovým cukrom na tuhý sneh.
Žĺtka vyšľaháme so 150 g kryštálového cukru na hladký krém ( do šľahania môžeme pridať 4 lyžice horúcej vody)
a pridáme zmäknuté, nie tekuté maslo. Vyšľaháme na hladkú hmotu, pridáme 1 tvaroh, 1 prášok do pečiva, 300 g hladkej múky a vymiešame.
Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vrstvíme ovocie, cesto, ovocie, cesto.
Pečieme na 150 stupňov aj hodinu. Keď je vrch hnedastý a pevný na dotyk, mala by byť hotová. Ale pre istotu pichnite špadličku. Ak ju vyberiete suchú, je hotovo.
Finta
Ovocie môžete zapracovať aj do cesta. Ale veľmi opatrne, aby sa nepoškodilo.
Nákupný zoznam
Černice, maliny (asi po 10 Dg), 300 g múky, 1 maslo, 1 tvaroh, 4 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 150 g kryštálového cukru, cukor na posypanie