Koľko to trvá
CCa 50 minút
Čo potrebujeme
500 g bielej cibule
1 veľký zemiak
lyžicu masla a trochu oleja na opraženie cibule
CCa 500 ml vývaru
125 ml bieleho vína
200 ml smotany alebo mlieka
nastrúhanú citrónovú kôru
soľ, biele korenie, tymián
Na krutóny
plátky bieleho chleba
maslo na opraženie
Ako na to
V hrnci rozpustíme maslo a zohrejeme spolu s olejom
Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a zemiak. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú kôru, podusíme cca 15 minút za občasného miešania. Pridáme víno, necháme trochu vydusiť. Zalejeme vývarom a dusíme cca 20 minút.
Zalejeme smotanou, zmixujeme. Môžeme precediť.
Podávame s krutónmi, ktoré vykrojíme do tvaru hviezdičiek a opražíme na masle.