You are currently viewing Vynikajúci guláš na čiernom pive | Zuzana Machová

Vynikajúci guláš na čiernom pive | Zuzana Machová

Koľko to trvá : S varením asi 3,5 hodiny

Čo potrebujeme

1 kg hovädzieho močingu

3 cibule

2 červené papriky

3 strúčiky cesnaku

5-7 zemiakov

1 lyžicu paradajkového pretlaku

soľ, korenie, olej, lyžicu červenej papriky.

2 lyžice dijonskej horčice

500 ml čierneho piva

Cca 300-500 ml vývaru alebo vody

Ako na to

Mäso nakrájame na kusy o veľkosti cca 4 cm. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, premiešame.

Na panvicu rozpálime olej a mäso postupne oprážame z každej strany Vyberieme, odložíme stranou.

Vo výpeku opražíme nakrájané cibule, na kúsky nakrájané červené papriky, cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, lyžičku papriky, soľ, horčicu a trochu piva. Povaríme, necháme vypariť časť piva.

Pridáme mäso, premiešame, zalejeme pivom a vývarom a necháme pomaly dusiť asi hodinu. Po hodime pridáme nakrájané zemiaky. Ak treba, dosolíme. Pomaly varíme ďalšie 2 hodiny.