Koľko to trvá : S varením asi 3,5 hodiny
Čo potrebujeme
1 kg hovädzieho močingu
3 cibule
2 červené papriky
3 strúčiky cesnaku
5-7 zemiakov
1 lyžicu paradajkového pretlaku
soľ, korenie, olej, lyžicu červenej papriky.
2 lyžice dijonskej horčice
500 ml čierneho piva
Cca 300-500 ml vývaru alebo vody
Ako na to
Mäso nakrájame na kusy o veľkosti cca 4 cm. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, premiešame.
Na panvicu rozpálime olej a mäso postupne oprážame z každej strany Vyberieme, odložíme stranou.
Vo výpeku opražíme nakrájané cibule, na kúsky nakrájané červené papriky, cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, lyžičku papriky, soľ, horčicu a trochu piva. Povaríme, necháme vypariť časť piva.
Pridáme mäso, premiešame, zalejeme pivom a vývarom a necháme pomaly dusiť asi hodinu. Po hodime pridáme nakrájané zemiaky. Ak treba, dosolíme. Pomaly varíme ďalšie 2 hodiny.