Zimná a zdravá verzia senzačného dezertu – na 6 pohárov
Koľko to trvá
20 minút plus odležanie
Ako sa to robí
2 jablká ošúpeme a nakrájme na menšie kocky. Na panvici necháme skaramelizovať 50 g cukru, pridáme šťavu z polovice citróna a 1,5 deci jablkovej šťavy, dobre zamiešame. Pridáme lyžicu korenia do perníka, jablká a uvaríme do mäkka. Do hotového zamiešame lyžicu – dve mandľových lupienkov.
Po 125 g mascarpone, hladkého tvarohu a jogurtu a spolu s vanilkovým cukrom a 90 g práškového cukru dobre premiešame. Pridáme deci vaječného likéru, teda ak chceme.
Do pohárov dáme na spodok piškóty, varené jablká a krém. Posypeme kakaom a škoricou a necháme vychladnúť.
Finta
Ak chceme krém fajnovejší, dáme namiesto tvarohu vyšľahanú šľahačku.
Nákupný zoznam
2 jablká, citrón, 1,5 deci jablčnej šťavy, korenie do perníka, cukor, mandľové lupienky, mascarpone, biely jogurt, hladký tvaroh, vanilkový cukor, vaječný likér, piškóty, práškové kakao, škoricaň