Tento spôsob je trochu prácny, ale vynikajúci. Grilovaná sa nedá ani porovnať.
Koľko to trvá
Asi 40 minút podľa množstva zeleniny a panvíc.
Čo potrebujeme
1 baklažán
1 cuketu
2 červené cibule
250 g šampiónov, najlepšie hnedých
3 veľké paradajky
5 strúčikov cesnaku
soľ
olej
Ako na to
Baklažán nakrájame na tenučké pásiky. Posolíme, necháme vypotiť. Cuketu tak isto.
Červenú cibuľu nakrájame na asi 4 mm kolieska
Šampióny očistíme, nožičky odkrojíme. Nakrájame na štvrťky. Ak sú veľké, na plátky.
Posolenú zeleninu osušíme obrúskom.
Na veľkej panvici (či dvoch, ak sa ponáhľame) na troche oleja opekáme jednu zeleninu po druhej do hneda. Vždy len jednu vrstvu. Postupne ich ukladáme na plochú misu.
Opečieme baklažán, cuketu, cibuľu. Potom paradajky, nakrájané tiež na tenšie plátky, potom šampióny. 5 strúčikov cesnaku pretlačíme do 2-3 lyžíc oleja. 1-2 minúty oprážame a vysypeme ako poslednú vrstvu na zeleninu.
Finta
Zelenina musí byť naozaj tenučká. A poriadne opečená.