- Vianoce
- Vianoce pre firmy
- Bezlepkové zmesi
- Školské pečenie
- Výhodné sety
- Grilovanie
- Zmesi na pečenie bábovky
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie perníkov a brownies
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie koláčov a sušienok
- Posypy, košíčky, karamel
- Darčekové balenia
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
Zelenina na panvici – lepšia ako grilovaná
Tento spôsob je trochu prácny, ale vynikajúci. Grilovaná sa nedá ani porovnať.
Koľko to trvá
Asi 40 minút podľa množstva zeleniny a panvíc.
Čo potrebujeme
1 baklažán
1 cuketu
2 červené cibule
250 g šampiónov, najlepšie hnedých
3 veľké paradajky
5 strúčikov cesnaku
soľ
olej
Ako na to
Baklažán nakrájame na tenučké pásiky. Posolíme, necháme vypotiť. Cuketu tak isto.
Červenú cibuľu nakrájame na asi 4 mm kolieska
Šampióny očistíme, nožičky odkrojíme. Nakrájame na štvrťky. Ak sú veľké, na plátky.
Posolenú zeleninu osušíme obrúskom.
Na veľkej panvici (či dvoch, ak sa ponáhľame) na troche oleja opekáme jednu zeleninu po druhej do hneda. Vždy len jednu vrstvu. Postupne ich ukladáme na plochú misu.
Opečieme baklažán, cuketu, cibuľu. Potom paradajky, nakrájané tiež na tenšie plátky, potom šampióny. 5 strúčikov cesnaku pretlačíme do 2-3 lyžíc oleja. 1-2 minúty oprážame a vysypeme ako poslednú vrstvu na zeleninu.
Finta
Zelenina musí byť naozaj tenučká. A poriadne opečená.
Plechové dózy na vianočné pečivo 3ks
€16.50
Drevené viečko na naše dózy s tesniacou gumičkou – 10cm
€2.10
Nerezové vykrajovačky na sušienky – zvončeky 3ks
€6.90
Nerezové vykrajovačky na sušienky – v lese, 5ks
€8.50
Darčeková sada delikátneho korenia pre celú rodinu v zlatej krabičke
€19.70
Darčeková sada delikátneho korenia na mäso v zlatej krabičke
€21.90
Darčeková sada delikátneho korenia na syry a zeleninu v zlatej krabičke
€19.30
Darčeková sada štipľavého delikátneho korenia v zlatej krabičke
€19.90
Bezlepkový Francúzsky perník s orechami a pomarančom – zmes na pečenie v dóze
€11.90
Zmes na pečenie Francúzskeho perníka z bezlepkovej múky, vlašských orechov, pomaranča a trstinového cukru v krásnej dóze. Pridáte med, vajíčko a maslo a máte dokonalý perník.
Rýchle pečenie bez zbytkov, neporiadku a s domácimi prísadami.
V sklenenej dóze, ktorú môžete použiť na skladovanie, zaváranie alebo výrobu dekorácií. Ideálne ako darček.
Bezlepkový Francúzsky perník s orechami a pomarančom – zmes na pečenie
€8.90
Bezlepkový Francúzsky perník s mandľami, slivkami a marhuľami – zmes na pečenie v dóze
€11.90
Luxusná kompozícia z našej bezlepkovej múky, mandlí, marhúľ, sliviek a trstinového cukru. Pridáte med, vajíčko a maslo a máte dokonalý perník.
Rýchle pečenie bez zbytkov, neporiadku a s domácimi prísadami.
V sklenenej dóze, ktorú môžete použiť na skladovanie, zaváranie alebo výrobu dekorácií. Ideálne ako darček.
Francúzky pernikBezlepkový Francúzsky perník s mandľami, slivkami a marhuľami – zmes na pečenie
€8.90
23
okt
Ovocný crumble – superrýchly dezert s jablkami, slivkami alebo hruškami | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Veľmi jednoduchý a rýchly dezert z jesenného ovocia
Koľko to trvá: Príprava 10 minút, pečenie 20 minút
Čo potrebujeme:
4 veľké...
06
okt
Straciatto – lahodné hovädzie mäso na víne a zelenine | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
V Taliansku mimoriadne obľúbené jedlo na nedeľu (nielen).
Koľko to trvá: Príprava 15 minút, dusenie/pečenie 3,5 hodiny, dokončenie c...
25
sep
Chlieb zapečený so šampiňónmi a syrom | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Jedny senzačné raňajky! Najlepšie na víkend.
Koľko to trvá: Asi 20 minút
Čo potrebujeme:
2-3 poriadne krajce poriadneho chleba...
02
sep
Zapečené zemiaky Tartiflette – jednoduché a rýchle
-
Autor
Zuzana Machová
Veľmi jednoduchý a rýchly recept - keď máte málo času na varenie. Typický francúzsky recept.
Ako dlho to trvá: príprava asi 10 minú...
23
aug
Grilovanie – šťavnaté kačacie prsia a pečené zemiaky
-
Autor
Zuzana Machová
Ako dlho to trvá: asi 20 minút
Čo potrebujete (pre 4 osoby):
4 kačacie prsia
1PL medu
kôru z 1 pomaranča
soľ, korenie, r...
16
aug
Jednoduché pomazánky – tvarohová, vajíčková a cesnaková s údeným syrom
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 30 minút
Čo potrebujeme na vajíčkovú pomazánku
10 vajec uvarených natvrdo1 pomazánková maslo (200g)100g zmäknu...
26
júl
Grilovanie – Šťavnaté bravčové frikadelky so syrom a paprikou, zemiaky s bylinkami
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 60 minút
Čo potrebujeme (4 osoby)
4 veľké zemiaky
1 zväzok byliniek - petržlen, tymián, pažítka
1 strúč...
16
júl
Svieže cuketové frikadelky s fetou
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 45 minút
Čo potrebujeme (14 kusov)
3 cukety (každá cca 200 g)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 jarná cibuľka
9 PL ol...
13
júl
Palacinky „Primitivo“ – základný recept
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá
max 20 minút
Čo potrebujeme na 4-6 palaciniek
120 g hladkej múky
1 vajce
1 vanilkový cukor
300 ml mlie...
09
júl
Zeleninový kuskus a šťavnaté kuracie špízy
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 35 minút
Čo potrebujeme (4 porcie)
1 menšia cuketa1 malý baklažán2 mrkvy2 mladé cibuľky1 paprika7 cherry paradajok a...
31
mar
Rýchle kuracie alebo morčacie karí | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: cca 20 minút
Čo potrebujeme (3-4 porcie)
600g mäsa kuracie alebo morčacie prsia1 cibuľukari korenie - prášok, poz...
25
jan
Dusená červená kapusta | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá CCa 30 minút
Čo potrebujeme
1 hlávku červenej kapusty
1 kyslé jablko
2 paličky škorice
1 lyžicu cukru
1...
19
jan
Chrumkavé kačacie stehná | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá: asi hodinu varenie, 10 minút pečenie
Čo potrebujeme
Kačacie stehná
CCa 1-2 litre kačacej alebo husacej masti (p...
11
jan
Vynikajúci guláš na čiernom pive | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá : S varením asi 3,5 hodiny
Čo potrebujeme
1 kg hovädzieho močingu
3 cibule
2 červené papriky
3 strúčiky ce...
01
jan
Lososový filet v lístkovom ceste so špenátom | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Vynikajúci, rýchly, zdravý losos z jedného plecha so zeleninou a zemiakmi.
22
dec
Pannacotta s vaječným koňakom
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá
Práca 15 minút, chladenie hodinu
Čo potrebujeme
250 ml smotany
200 ml mlieka
4 plátky želatíny
70 g kry...
15
dec
Krehučké pieskové striekané- koláčiky s ríbezľovým džemom a čokoládou | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Najlepší jablčník. Bodka.
08
dec
Slávnostné tvarohové slivkové gule s marcipánom a vanilkovým krémom | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Tvarohové gule s krupicou sú skvelé. Na jeseň povinná jazda!
01
dec
Sviatočný vrstvový koláč „šichták“ | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Koľko to trvá asi hodinu
Čo potrebujeme
250 g masla mäkkého
250 g kryštálového cukru (ja dávam 100, odporúčam len toľko)
1 vanilkov...
24
nov
Jablkové bowle bez alkoholu | Zuzana Machová
-
Autor
Zuzana Machová
Ľahký, svieži punč s jablkom, pomarančom, citrónom a bielym vínom.