You are currently viewing Zelenina na panvici – lepšia ako grilovaná

Zelenina na panvici – lepšia ako grilovaná

Tento spôsob je trochu prácny, ale vynikajúci. Grilovaná sa nedá ani porovnať.

Koľko to trvá

Asi 40 minút podľa množstva zeleniny a panvíc.

Čo potrebujeme

1 baklažán

1 cuketu

2 červené cibule

250 g šampiónov, najlepšie hnedých

3 veľké paradajky

5 strúčikov cesnaku

soľ

olej

Ako na to

Baklažán nakrájame na tenučké pásiky. Posolíme, necháme vypotiť. Cuketu tak isto.

Červenú cibuľu nakrájame na asi 4 mm kolieska

Šampióny očistíme, nožičky odkrojíme. Nakrájame na štvrťky. Ak sú veľké, na plátky.

Posolenú zeleninu osušíme obrúskom.

Na veľkej panvici (či dvoch, ak sa ponáhľame)  na troche oleja opekáme jednu zeleninu po druhej do hneda. Vždy len jednu vrstvu. Postupne ich ukladáme na plochú misu.

Opečieme baklažán, cuketu, cibuľu. Potom paradajky, nakrájané tiež na tenšie plátky, potom šampióny. 5 strúčikov cesnaku pretlačíme do 2-3 lyžíc oleja. 1-2 minúty oprážame a vysypeme ako poslednú vrstvu na zeleninu.

Finta

Zelenina musí byť naozaj tenučká. A poriadne opečená.