Veľmi jednoduchý dezert, no lahôdka!
Koľko to trvá
15 minút varenie, 2-3 hodiny chladenie podľa veľkosti.
Čo potrebujeme na 4 malé porcie
250 ml šľahačky
80-100 g cukru
3 plátky želatiny
1 vanilkový lusk alebo vanilkový cukor s pravou vanilkou
1 citrón, najlepšie bio, každopádne veľmi dobre vydrhnutý
5 zrelých marhúľ
trocha cukru
šprc rumu
Ako na to
Do trošky studenej vody dáme želatinu tak, aby bola ponorená.
Do kastrólika dáme šľahačku, cukor, vanilkový cukor (alebo vyškriabané vnútro vanilky spolu s luskom) a citrónovú kôru.
Za stáleho miešania necháme zovrieť. Trošku povaríme, vypneme a do horúceho zašľaháme nabobtnanú želatínu.
Plníme do vodou vypláchnutých misiek.
4 marhule nakrájame na malé kúsky a chvíľku povaríme s lyžicou cukru a trochou rumu.
Jednu necháme surovú na ozdobu a rozrežeme ju na tenké mesiačiky.
Na panna cottu v miske, alebo na vyklopenú, nalejeme marhule, ozdobíme mesiačikmi surovej marhule a podávame.