You are currently viewing Panna Cotta s marhuľami

Panna Cotta s marhuľami

Veľmi jednoduchý dezert, no lahôdka!

Koľko to trvá

15 minút varenie, 2-3 hodiny chladenie podľa veľkosti.

Čo potrebujeme na 4 malé porcie

250 ml šľahačky

80-100 g cukru

3 plátky želatiny

1 vanilkový lusk alebo vanilkový cukor s pravou vanilkou

1 citrón, najlepšie bio, každopádne veľmi dobre vydrhnutý

5 zrelých marhúľ

trocha cukru

šprc rumu

Ako na to

Do trošky studenej vody dáme želatinu tak, aby bola ponorená.

Do kastrólika dáme šľahačku, cukor, vanilkový cukor (alebo vyškriabané vnútro vanilky spolu s luskom) a citrónovú kôru.

Za stáleho miešania necháme zovrieť. Trošku povaríme, vypneme a do horúceho zašľaháme nabobtnanú želatínu.

Plníme do vodou vypláchnutých misiek.

4 marhule nakrájame na malé kúsky a chvíľku povaríme s lyžicou cukru a trochou rumu.

Jednu necháme surovú na ozdobu a rozrežeme ju na tenké mesiačiky.

Na panna cottu v miske, alebo na vyklopenú, nalejeme marhule, ozdobíme mesiačikmi surovej marhule a podávame.