Ľahučké a zdravé lievance polejte naším karamelom s himalájskou soľou a budete nadšení. V každú dennú aj nočnú hodinu!
Koľko to trvá
Tak pol hodinu, podľa množstva lievancov
Čo potrebujeme na 24 lievancov (4 osoby)
2 červené jablká
šťavu z jedného citróna
50 g roztopeného masla
2 vajcia
štipku soli
300 ml smotanového jogurtu
vanilkový cukor
200 ml mlieka
200 ml polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Karamel s himalájskou soľou FatBrothers
olej na vyprážanie
škoricový cukor
Ako na to
Jablká zbavíme jaderníka a neošúpané ich nakrájame na tenké polmesiačiky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
Vajcia vyšľaháme s jogurtom, mliekom, soľou, vanilkovým cukrom. Pridáme múku. Cesto necháme pár minút odpočívať.
Na panvici rozpálime trochu oleja a veľkou lyžicou na ňu lejeme lievance. Cesto je hutné, tak sa nerozlejú a majú pekný tvar. Kým sa smažia na prvej strane, poukladáme na ešte surovú stranu jablkové polmesiačiky.
Lievance obrátime a dopečieme na druhej strane aj s jablkami.
Podávame so škoricovým cukrom a zohriatym karamelom – viď vyššie.
Poznámka:
Vo videu robím z polovičnej dávky, ale to vám pri dvoch – troch deťoch nebude stačiť.