- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Ľahký jahodový koláč z kila jahôd | Zuzana Machová

Koľko to trvá
cca 50
Čo potrebujeme na plech cca 20×30 cm
- 3 celé vajcia
- 150 g cukru (100 do cesta, 50 do jahôd)
- 100 g hladkej múky
- polovicu prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1-2 lyžice roztopeného masla
- štipku soli
- Na vrch
- 1000 g jahôd, plus niečo na ozdobu
- 2 Zlaté klasy alebo vanilkové pudingy
Ako na to
Do misy dáme cukor a vajcia, vyšľaháme na penu. Postupne pridávame múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, štipku soli a maslo. Vylejeme na vymastený plech, upečieme na 180 stupňov doružova.
500 g jahôd zmixujeme, dáme do hrnca. V troche zmixovaných jahôd roztrepeme Zlaté klasy, vlejeme do hrnca, dáme 50 g cukru a uvaríme puding. Ostatné jadody nakrájame na kúsky a vsypeme do pudingu. Premiešame, vylejeme na upečený koláč a necháme stuhnúť.
Podávame so šľahačkou poliate čokoládou a posypané kúskami jahôd.