- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Cuketa plnená kuracím mäsom

Rýchle, dobré, zdravé jedlo aj pre menej skúsené kuchárky.
Koľko to trvá
Do hodiny aj s pečením.
Čo potrebujeme
3 stredne veľké cukety
2 strúčiky cesnaku
2 kuracie prsia
1 pohár Boloňskej omáčky
soľ, korenie, olej
Parmezán
Ako na to
Cukety rozpolíme, vyberieme stred, posolíme, soľou vytrieme vnútro, necháme vypotiť.
Na panvicu dáme pomleté alebo na drobno nakrájané kuracie mäso, na plátky nakrájaný cesnak a opražíme, posolíme, pokoreníme.
Keď je mäso skoro hotové, zalejeme boloňskou omáčkou a povaríme, aby sa vyparila zbytočná voda.
Môžeme pridať bazalku, či tymián.
Vypneme, pridáme 2 hrste nastrúhaného parmezánu.
Cukety papierovou utierkou vysušíme, dáme na pekáč a naplníme. Na plechu ešte posypeme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
Pešieme asi 20 minút pri 180-200 stupňoch.
Tip
Ak nemáte boloňskú omáčku, použite pasírovené paradajky, dochuťte bylinkami, soľou, korením a cukrom.