- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Školské pečenie
- Výhodné sety
- Grilovanie
- Zmesi na pečenie bábovky
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie koláčov a sušienok
- Posypy, košíčky, karamel
- Veľká noc
- Darčekové balenia
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
Cuketa so šalviou a syrom po provensálsky

Koľko to trvá
hodinu
Čo potrebujeme na 2 porcie
2 čerstvé menšie cukety
100 g syra (najlepšie Gruyere, ale dobrý je aj ementál, či iný tvrdý syr)
50 g rokfortu na posypanie
4 lístky čerstvej šalvie, alebo hrsť sušenej
100 ml šľahačky, alebo smotany
soľ, korenie, muškátový orech
olej na panvicu
Ako na to
Cukety umyjeme, odkrojíme konce, nakrájame na rovnaké kúsky veľké asi 1 cm. Dáme na panvicu, posolíme a udusíme do mäkka asi 10 minút. Ak hrozí, že sa pripáli, trošku podlejte vodou.
Udusené cukety dáme na sito a necháme vykvapkať. Jemne postláčame naberačkou.
Do misy nastrúhame syr, zalejeme šľahačkou, nastrúhame muškátový orech, korenie a nadrobno nakrájanú šalviu. Pridáme odkvapkanú cuketu, zamiešame a dáme do zapekacej misy. Posypeme nastrúhaným rokfortom a pečieme cca 20 minút na 200 stupňov.