Koľko to trvá : cca 20 minút, varenie zemiakov cca pol hodinu
Č potrebujeme
3 väčšie zemiaky uvarené alebo upečené v šupke
1 vajce
cca 100-150 g hladkej múky
50 g detskej krupice
soľ
2 lyžice masla
lístky čerstvej šalvie (8-10)
parmezán
Ako na to
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme trochu vychladiť.
Dáme variť vodu vo veľkom hrnci.
Na dosku pretlačíme a zemiaky (ošúpané), pridáme vajce, soľ, krupicu a múku podľa potreby a spracujeme hladké pevné cesto.
Vyšúľame šúľky, nakrájame noky.
Vhodíme ich do vriacej osolenej vody.
Kým sa uvaria (vyplávajú na povrch), roztopíme maslo a opražíme v ňom lístky šalvie. Maslo nesmie zhnednúť.
Vyberieme noky do misy, polejeme maslom so šalviou, posypeme strúhaným parmezánom a podávame.