- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Gratinované zemiaky – originál francúzsky recept

Koľko to trvá
Cca 1,5 hodiny
Čo potrebujeme
1 – 1,5 kg múčnych zemiakov
2 smotany, alebo 1 šľahačku a 250 ml mlieka
soľ, korenie
muškátový orech
Ako na to
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame alebo nakrájame na veľmi tenké kolieska.
Zapekaciu formu vymastíme maslom (ak chceme, predtým ešte vytrieme kúskom cesnaku)
Pekne ukladáme vrstvu zemiakových koliesok, trochu posolíme.
Smotanu alebo šľahačku zmiešanú s mliekom posolíme dvoma lyžičkami soli a polejeme zemiaky. Pokoreníme čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orechom.
Takto postupujeme, kým všetky suroviny nespotrebujeme.
Pečieme pri 170 stupňoch cca hodinu.