You are currently viewing Jahodový cheescake „Srdiečko“ so spodkom z bábovkovej zmesi | Zuzana Machová

Jahodový cheescake „Srdiečko“ so spodkom z bábovkovej zmesi | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Príprava cca 40 minút plus chladenie 4 hodiny

Čo potrebujeme

1 balenie ľubovoľnej zmesi na bábovku Fat Brothers

cca 600 g jahôd

750 g mäkkého tvarohu

300 g bieleho jogurtu

8 plátkov želatiny

120 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

šťavu z polovice citróna

1 sáčok červenej tortovej želatiny v prášku

Ako na to

Spodok upečieme podľa návodu v srdiečkovej forme. Necháme vychladiť.

Do trochy studenej vody namočíme plátkovú želatinu.

V mise zmiešame tvaroh, jogurt, cukor, citrónovú šťavu, vanilkový cukor a zohriatu napučanú želatinu.

Po vnútornom okraji formy môžeme poukladať „plôtik“ z polovice jahôd. Vlejeme tvarohovú masu a necháme v chladničke zachladiť a stuhnúť.

Na vrch naukladáme husto plátky jahôd a zalejeme tortovou želatinou, ktorú spracujeme podľa návodu.

Koláč môžeme ozdobiť aj ináč, ako chceme.