Koľko to trvá: cca 60 minút
Čo potrebujeme
4 kuracie stehná
1 lyžičku mletej papriky
1 lyžičku sušených byliniek
soľ, korenie
1 hlavičku cesnaku
1 feferónku
800 g zemiakov, najlepšie malých
3 červené cibule
150 g sušených paradajok v oleji
Olivový olej
trochu cukru
1 lyžicu paradajkového pretlaku
400 ml vývaru
400 g konzervovaných sekaných paradajok
1 pomaranč – kôru a šťavu
2 lyžice kapary
Ako na to
Trúbu zapneme na 200 stupňov. Stehná umyjeme, osušíme a rozrežeme v kĺbe na horné a dolné. Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a sušenými bylinkami.
Cesnak rozrežeme na polovicu. Fererónku umyjeme, nakrájame na tenké krúžky. Zemiaky ošúpeme, buď necháme celé, ak sú väčšie, rozpolíme, Nové zemiaky stačí vydrhnúť. Cibule ošúpeme, rozrežeme na štvrťky. Sušené paradajky necháme odkvapkať, eventuálne nakrájame.
Na panvicu dáme olej, na ňom opražíme stehná z každej strany. Vyberieme na tanier. Do panvice pridáme ešte olej na ňom opražíme zemiaky, cibuľu, feferónku spolu s bylinkami. Pridáme paradajkový pretlak, lyžičku cukru. Zalejeme vývarom, sekanými paradajkami, dochutíme soľou a korením. Pridáme stehná a cesnak a zakryté dusíme v trúbe cca 45 minút.
Pomaranč umyjeme, osušíme, nastrúhame kôru, šťavu vymačkáme. Kapary necháme odkvapkať.
Asi 10 minút pred koncom pečenie posypeme nastrúhanou pomarančovou kôrou, pokvapkáme šťavou a vsypeme kapary.
Ak chceme stehná chrumkavé, vyberieme ich a dáme pod gril na 220 stupňov na 5-10 minút.
Zeleninu v pekáči dochutíme a podávame.