You are currently viewing Kurča v acidku s hráškom

Kurča v acidku s hráškom

Kuracie stehná marinované v acidku s diétnou prílohou

Koľko to trvá

Marinovanie hodinu a viac, samotné varenie 30-40 minút.

Ako sa to robí

Stehná rozdelíme, osolíme, okoreníme, naložíme do acidofilného mlieka na min hodinu.

Hladkú múku premiešame s mletou paprikou a granulovaným cesnakom. V tejto zmesi obalíme stehná a vysmažíme v dostatočnom množstve oleja dostatočne dlho, aby sa dobre prepiekli.

Na panvici opražíme cibuľku, feferónku a vložíme uvarený mrazený hrášok.

Môžeme pridať maslo.

Finta

Pozor na vysmážanie. Nerozpaľujte olej príliš, vysmážanie trvá dlho, aspoň 20-25 minút. Inak je vnútri krvavé.

Nákupný zoznam

Kuracie stehná, acidko, hladká múka, mletá paprika, granulovaný cesnak, soľ, korenie, mrazený hrášok, cibuľa, feferónka, olej na vysmážanie.