Morčacie stehná skoro nikto nekupuje – povedal môj mäsiar. Škoda, sú super!
Koľko to trvá
2 hodiny aj s pečením
Čo potrebujeme
4 ks morčacích stehien – dolné, horné – podľa chuti, 4 ks
6 strúčikov cesnaku
3 cibule (aj jarné)
1 pór
3 rapíky celeru
6 mladých mrkiev
olej (maslo) na opekanie,
soľ
korenie
200 ml vývaru, alebo vody
Ako na to
Morčacie stehná – vrchné aj spodné – posolíme, okoreníme a opražíme na masle z každej strany Vyberieme, vo výpeku opražíme cibuľu, cesnak, pór, rapíkatý celer – všetko nakrájané nahrubo.
Na zeleninu položíme mäso, podlejeme vývarom a dáme na 180 stupňov zakryté piecť na 90 minút. Po hodine vložíme rozopolené mrkvy a dopečieme.
Mäso raz otočíme, polejeme výpekom a posledných 10 minút pečieme odokryté. Podávame so zemiakovou kašou, alebo ryžou. Alebo bagetou.
Finta
Dolné stehná majú vnútri také čudné tenké paličky. Nič si z toho nerobte.