Morčacie stehná so zeleninou

Morčacie stehná skoro nikto nekupuje – povedal môj mäsiar. Škoda, sú super!

Koľko to trvá

2 hodiny aj s pečením

Čo potrebujeme

4 ks morčacích stehien – dolné, horné – podľa chuti, 4 ks

6 strúčikov cesnaku

3 cibule (aj jarné)

1 pór

3 rapíky celeru

6 mladých mrkiev

olej (maslo) na opekanie,

soľ

korenie

200 ml vývaru, alebo vody

Ako na to

Morčacie stehná – vrchné aj spodné – posolíme, okoreníme a opražíme na masle z každej strany Vyberieme, vo výpeku opražíme cibuľu, cesnak, pór, rapíkatý celer – všetko nakrájané nahrubo.

Na zeleninu položíme mäso, podlejeme vývarom a dáme na 180 stupňov zakryté piecť na 90 minút. Po hodine vložíme rozopolené mrkvy a dopečieme.

Mäso raz otočíme, polejeme výpekom a posledných 10 minút pečieme odokryté. Podávame so zemiakovou kašou, alebo ryžou. Alebo bagetou.

Finta

Dolné stehná majú vnútri také čudné tenké paličky. Nič si z toho nerobte.