- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Morčacie závitky v paradajkovej omáčke

Zaujímavá kombinácia, ale dobré to je!
Koľko to trvá
Slabú hodinku
Čo potrebujeme
4 rezne z morčacích pŕs
2 kocky Lučiny
hrsť byliniek (petržlen, pažítka)
6 sušených paradajok, alebo hrsť kapary
ak chceme, feferónku, výborné sú aj nakladané – 4 kúsky
3 šalotky, alebo menšie cibule
3 strúčiky cesnaku
1 malý paradajkový pretlak
1 konzervu krájaných paradajok
soľ, korenie, lyžicu cukru
olej, maslo
Ako na to
Rezne vyklepeme cez fóliu, posolíme, pokoreníme. V miske zmiešame Lučinu, soľ, korenie, 1 jemne nakrájaný strúčik cesnaku, bylinky a nakrájané sušené paradajky, resp. feferónky a kapary.
Plnku natrieme na rezne, zatočíme a spojíme niťou, alebo ihlicou, či špáradlom.
Opražíme sprudka zo všetkých strán. Vyberieme.
V tej istej panvici opražíme na oleji a lyžici masla nakrájanú šalotku, 2 strúčiky cesnaku. Pridáme pretlak, povaríme, kým sa prebytočná voda nevyparí. Vlejeme konzervu paradajok, soľ, korenie, cukor. Povaríme, vložíme rolky a zakryté dusíme 20 minút.
Nakoniec posypeme bazalkou.