Koľko to trvá
Cca 15 minút
Čo potrebujeme na cca 2-3 porcie
- 1-2 lyžice masla
- 1 veľkú .cibuľu
- lyžicu korenia 4 farieb (rozdrvíme v mažiari v mažiari)
- 150 ml vývaru
- trocha 8 hodinového vývaru (nemusí byť)
- 100 ml červeného vína, sladšieho – ideálne portské alebo Primitivo
- 100 ml smotany
- soľ, korenie
Ako na to
- Cibuľu nakrájame nadrobno. Maslo roztopíme v kastróliku a pridáme rozdrvené korenie, opražíme, pridáme cibuľu a podusíme. Po troške pridávame víno a vývar, vždy necháme redukovať cca na polovicu. Toto opakujeme, kým nie je cibuľa dobre uvarená. Pridáme aj trochu 8 hodinového vývaru, ak máme. Keďje omáčka pekne hustá, môžeme ju trochu pomixovať a precedíme ju cez hrubé sito. Pridáme smotanu a dochutíme soľou a mletým korením. Ak chceme, na ozdobu posypeme pár guličkami farebného korenia.