- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Penne all’arrabbiata | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca 20 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
4-6 veľkých zrelých paradajok
1 cibuľu
2-4 strúčiky cesnaku
100-150 g pancetty alebo inej slaniny nakrájanej na drobné kocky
300-400 g Penne rigate
1 lyžicu masla
2-3 malé čili-papričky
soľ, korenie
parmezán na posypanie
petržlenovú vňať na ozdobu
Ako na to
Paradajky nakrájame na malé kúsky. Posolíme, dáme do panvice s trochou oleja. Za občasného miešania uvaríme, kým sa nevyparí voda.
Odstavíme.
V druhej panvicu na masle opražíme slaninu, cibuľu, cesnak, korenie a celé čili papričky. Pridáme paradajky, prepasírované cez sito. Povaríme spolu na miernom plameni asi 5 minút. Čili papričky vyberieme. Dochutíme.
Vo veľkom hrnci uvaríme penne a presypeme ich do panvice s omáčkou. Dobre premiešame, posypeme parmezánom a petržlenovou vňaťou a podávame.