Dezerty a maškrty, Všetky recepty

Bublanina jahodová

Rýchly, ovocný, šťavnatý, jednoduchý koláč. Super!

Koľko to trvá

S pečením asi hodinu

Ako sa to robí

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do hustého krému. Počas šľahania pridáme po kvapkách horúcu vodu. Nakoniec zašľaháme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Zľahka primešame sneh a vylejeme na plech, ktorý sme vymastili maslom a poprášili múkou.

Na cesto poukladáme jahody, ktoré sme predým zľahka poprášili múkou.

Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút podľa toho, ako vám pečie trúba.

Finta

Pozor na olej. Musí byť bez chuti. Nie olivový, ani repkový. Najlepší je slnečnicový.

Nákupný zoznam

Cca 700 g zrelých, pevných jahôd, 6 vajec, 100 g kryštálového cukru, 6 lyžíc horúcej vody, 6-8 lyžíc slnečnicového oleja, 300 g hladkej múky, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipka soli.